V srednjem baznu v Pristanu naj bi plavali že decembra

Avgusta se je začela težko pričakovana obnova srednjega bazena v Pristanu. Bazen je bil zaprt več kot štiri leta.

Urediti nameravajo novo školjko bazena, obložiti stene s keramiko, ki je tudi v drugih bazenih po Sloveniji, obnoviti stropove, tlake in v celoti urediti umivalnice in sanitarije. Izvajalec del je podjetje Markomark Nival, vrednost naštetega pa 480 tisoč evrov. Dodatnega pol milijona bodo porabili za bazensko tehniko in tehnologijo. Ponudnik naj bi bil že izbran, a postopek še ni zaključen.

Srednji bazen so zaradi varnosti zaprli v začetku leta 2014, potem je Zavod za gradbeništvo ugotovil resne poškodbe bazenske ploščadi. Posledično je upadel obisk rekreativnih plavalcev, kar močno vpliva tudi na finance Zavoda Športni objekti Maribor.

Na Mariborskem otoku skoraj 5 tisoč kopalcev manj kot lani

Letos so na Mariborskem otoku v 56 kopalnih dneh našteli 30.813 kopalcev, kar je 4992 manj kot v letu 2017. Čeprav naj bi bila povprečna temperatura zraka v letošnji sezoni za dve stopinji nižja kot lani, je dejstvo, da tudi Mariborski otok nujno potrebuje obnovo.

Problematična je tudi dvorana Tabor, ki bo brez potrebne obnove, postala brez mednarodnih tekem, saj ne ustreza več normativom in standardom, ki so za to potrebni.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply