V Svetem Juriju kmalu telovadnica na prostem

Občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah želi postaviti novo telovadnico na prostem in oživeti trško jedro. Za oba projekta se je prijavila na projekte v okviru Lokalne akcijske skupnosti.

Cilj projekta telovadnice na prostem je ustvariti nov prostor druženja različnih generacij. Po besedah župana Svetega Jurija Petra Škrleca je projekt telovadnice na prostem že zelo blizu realizaciji: »Gre preprosto za to, da pri športno rekreacijskih površinah ob nogometnem igrišču namestimo naprave za gibanje, za telovadbo vseh generacij od najmlajših pa do starejših. V sklopu tega pa je potrebno urediti tudi okolico – pločnike, razsvetljavo, širitev ceste in parkirne prostore. Ocenjena vrednost projekta je 100.000 evrov, 60.000 evrov pa bi dodali iz lastnih sredstev. To je projektantska cena, sledi razpis in javno naročilo, po katerem bomo pa videli, če bomo v okviru teh sredstev lahko projekt realizirali. Po najnovejših informacijah je projekt že na agenciji za kmetijske trge. Če bo vse potekalo po načrtu bi zadevo lahko po dopustih pričeli tudi fizično izvajati. To je projekt, ki bi se lahko zaključil v letošnjem letu,« je povedal župan občine Sveti Jurij Peter Škrlec.

Drugi projekt – oživitev trškega jedra – je vreden okoli 60 tisoč evrov, pri tem bi sofinancirali 40.000 evrov. V okviru te prenove pričakujejo, da bodo nabavili stojnice, mize, klopi, premični oder, digitalni spomenik in podobno. Tako bi na trgu lahko v prihodnje prirejali veliko raznih dogodkov ter številne prireditve, ki bi jih organizirala domača društva in drugi.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply