V UGM odprli razstavo Nemogoči mehanizmi

V Umetnostni galeriji Maribor predstavljajo prvo veliko pregledno razstavo del ene najzanimivejših slovenskih umetnic mlajše generacije Mete Grgurevič. V UGM že dalj časa oz. ves čas sledijo slovenskim avtorjem sredi njihove kariere, ki delajo presežno, velikopotezno in izredno ambiciozno.

Razstava del nosi naslov Nemogoči mehanizmi. Umetnica raziskuje in konstruira kinetične sisteme ter jih sestavlja v večdimenzionalne postavitve.

Razstava v UGM ponuja vpogled v delo Mete Grgurevič sredi njene kariere. Na ogled so izbrani projekti iz obdobja 2012 – 2019, ki so me drugim nastali v sodelovanju s še nekaterimi umetniki in institucijami.

Instalacije, ki jih je moč videti na razstavi so zgrajene na združevanju nezdružljivega – matematična razmerja, natančnost in uravnoteženost so združeni s svojim navideznim antipodom – nelogičnim, imaginarnim in nerazumljivim.

Razstava bo v Umetnostni galeriji Maribor odprta do 1. marca prihodnje leto. S 1. Februarjem pa se razstava umetnice Mete Grgurevič odpira tudi v Kunstlerhaus, Halle fur Kunst und Medien v Grazu.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW