V Voličini prenavljajo športna igrišča

V Voličini izvajajo preplastitev športnega igrišča z 12 milimetrov debelo umetno maso, na kateri bodo športne aktivnosti zaradi elastičnosti podlage varnejše in prijetnejše. Zmanjševale se bodo tudi poškodbe, posebej še pri padcih, prav tako pa bodo zaradi nedrseče površine omogočene športne aktivnosti tudi na mokri površini. »Na spodnjem delu igrišča, kjer igrajo košarko, se je preplastitev že začela, sedaj pa se dela nadaljujejo še na nogometnem igrišču. Z rekonstrukcijo bomo pridobili mehkobo površine, da bo čim manj poškodb. Rekonstrukcija igrišča bo zelo velika pridobitev tudi za osnovno šolo,« je povedala predsednica Športnega društva Voličina Cvetka Bezjak.

Projekt preplastitve športnega igrišča v Voličini z umetno maso je bil uvrščen v načrt razvojnih programov že za obdobje 2017–2020. Dela so predvideli v letu 2018, kar je bilo tudi potrjeno s sprejetim proračunom za letošnje leto. Občina Lenart v sodelovanju s Športnim društvom in osnovno šolo v Voličini, se je prijavila na razpis Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi: »Lanskega avgusta smo uradno vložili to vlogo. Rezultati so bili hitro znani, česar smo res zelo veseli, saj finančni zalogaj tega projekta ni majhen,« je še dodala Bezjakova.

Investicijska vrednost prijavljenega projekta je ocenjena na 35 tisoč evrov, kar pomeni, da po določilih Fundacije za šport lahko v Lenartu pričakujejo do 50-odstotno sofinanciranje, kar bi pomenilo maksimalno 17.500 evrov

Uradno bodo prenovljeno igrišče odprli 18. avgusta, igrišče pa bo na razpolago takoj, ko bodo izvajalci del končali z deli in prižgali zeleno luč.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply