V začetku marca nova aplikacija 15 bank

 

Banke v Sloveniji so v sodelovanju z Bankartom že lani napovedovale nacionalno shemo za takojšnja plačila z imenom Flik. V začetku marca bodo zagnali aplikacijo, ki bo omogočila komitentom 15 bank bančna nakazila med strankami v realnem času.

Plačilo zgolj v nekaj sekundah

Kot so zapisali na spletni strani je ključna razlika med nakazili prek Flika in mobilne banke takojšnja plačila med strankami različnih bank v Sloveniji. Za nakazila prek Flika zadostuje mobilna številka ali e-naslov prejemnika. Plačila prek Flika bodo izvedena v nekaj sekundah. Aplikacijo Flik bodo nudile banke Addiko, BKS, Deželna banka Slovenije, Primorska hranilnica in Sberbank. Abanka, Delavska hranilnica, Gorenjska banka, Lon, Nova KBM, SKB in Sparkasse in jo bodo ponudile v začetku marca, NLB v maju, Unicredit pa predvidoma poleti.

Aplikacijo si bodo iz z Googlove oziroma Apple trgovine lahko prenesli komitenti Nove KBM, SKB, Gorenjske banke, Sberbank, Addiko Bank, BKS Bank, Sparkasse, Deželne banke Slovenije, Lona in Primorske hranilnice Vipava , za stranke NLB, Intese Sanpaolo Bank, Abanke in Delavske hranilnice pa bo Flik del strankine mobilne banke ali mobilne denarnice.

V prihodnje tudi plačilo v trgovini

Znesek za takojšnja plačila bo sprva omejen na največ 15.000 evrov, nakazovanje denarja pa bo možno le med uporabniki Flika. Ceno uporabe in strošek nakazil se med bankami razlikujeta, toda kot poroča časnik Finance naj bi večina bank komitentom shemo in prenose omogočala brezplačno.

Z aplikacijo so želeli olajšati in omogočiti zelo enostaven kanal za hitra in varna takojšnja plačila. V prihodnje pa načrtujejo, da bo s Flikom v prihodnosti mogoče plačevati tudi na prodajnih mestih in v spletni trgovini.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW