V Zgornji Kungoti vabijo na praznik buč

Hiša vseh generacij v Zgornji Kungoti bo ta konec tedna organizirala dan odprtih vrat. Veliko krožkov in dejavnosti se tam odvija skozi vse leto, temu pa letos dodajajo še vrtnarski krožek, ki ga bodo izvajali v novem učnem vrtu.

»Praznik smo otvorili s petkovo razstavo buč in s kulturnim programom. Vrhunec večera bodo nagrade za največjo, najdaljšo in najbolj izrezljano bučo, ki so jih izrezljali v našem društvu Detel. Jutri bomo otvorili tudi evropski projekt visokih gred. Ob tem dogodku bomo v Hiši vseh generacij gostili predavateljico Mišo Pušenjak, pestro pa bo tudi na kmečki tržnici. V soboto bomo s pomočjo Turističnega društva organizirali še potepanje po občini Kungota,« je povedal župan Zgornje Kungote Igor Stropnik.

Predavanja in delavnice vodi strokovnjakinja za zelenjadarstvo Miša Pušenjak, v prihajajoči jeseni pa se bodo udeleženci lahko poučili o pridelavi čebulnic in korenovk, o pomenu in pridelavi stročnic v kolobarju, o jesenskem pridelovanju vrtnin pa tudi o manj znanih vrtninah.

Na jutrišnjem dnevu odprtih vrat učnega vrta bo poskrbljeno tudi za mlade, pripravljajo namreč ustvarjalne delavnice, potekala bo tudi degustacija Ptujskega lüka in Štajersko-prekmurskega bučnega olja, za dobro vzdušje bodo poskrbeli ljudski godci.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply