Včeraj podelili priznanja Civilne zaščite

Prvega marca v Sloveniji obeležujemo dan Civilne zaščite. Osrednja slovesnost je letos potekala na Brdu pri Kranju, včeraj pa so priznanja podelili tudi v Mariboru.

Vir: Net TV

Ob dnevnu civilne zaščite so včeraj v Narodnem domu Maribor podelili priznanja in plakete Civilne zaščite (CZ). Priznanja so podelili poveljnica CZ za vzhodno štajersko regijo Ivana Grilanc, njen namestnik Rudolf Golob, mariborski župan Saša Arsenovič in poveljnik CZ Republike Slovenije Srečko Šestan.

To je praznik vseh reševalcev, ki delujejo v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. V Vzhodno štajerski regiji vsako leto obeležujeno osrednjo regijsko slovesnost, kjer pravzaprav podelimo priznanja vsem tistim, ki so se preteklo leto najbolj izkazali,” je dejala poveljnica CZ Ivana Grilanc.

Pred podelitvijo priznanj so poudarili, da je v minulem letu Civilna zaščita morala posredovati v več kot 1300 primerih. Med drugimi je bronasti znak prejela tudi Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica.

Srebrnik znak za izjemne dosežke, ki se podeljuje za izjemne dosežke pri zaščiti in reševanju ljudi, živali in premoženja, je med drugim romal v roke Kinološkega društva za reševalne pse REPS Maribor.

Emil Urbancl, Kinološko društvo REPS

Plaketo civilne zaščite za življenjsko delo sta prejela Javni zavod Gasilska brigada Maribor in Gasilska zveza Maribor.

Slavko Kramberger, Gasilska zveza Maribor

 

 

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply