Več kot 4,5 milijarde ljudi živi v karanteni

 

Po svetu je že več kot 2,3 milijona potrjeno okuženih z novim koronavirusom, število umrlih je preseglo 157.000, več kot 588.000 je tistih, ki so bolezen premagali.

Skoraj tretjino vseh okužb so zabeležili v Združenih državah Amerike, prav tako beležijo skoraj četrtino vseh smrtnih žrtev na svetu. Umrlo je več kot 38.000 ljudi, kar je največ v katerikoli državi na svetu. ZDA sledijo Italija 23.227 umrlih), Španija (20.043 umrlih) in Francija (18.681 umrlih).

V Rusiji število okuženih z novim koronavirusom še naprej hitro narašča. Zabeležili so rekordnih 4758 novih okužb, število okuženih se je tako povzpelo na več kot 36.700. Moskovski župan  je karanteno, ki bi se sicer iztekla jutri, podaljšal do 1. maja. Ruske oblasti še vedno ne izvajajo množičnega testiranja za koronavirus.

Danska je v okviru ukrepov za boj proti novemu koronavirusu včeraj podaljšala prepoved javnega zbiranja več kot desetih ljudi. Prepoved je veljala od 17. marca in naj bi se iztekla danes. Iz prepovedi so izvzeti vrtci in šole do petega razreda, ki so ta teden po štirih tednih zaprtja znova odprli vrata. Na Danskem bodo sicer v ponedeljek ob upoštevanju določenih ukrepov lahko znova začeli delati frizerji, zobozdravniki, fizioterapevti in avtošole.

Albanija v prizadevanjih za zajezitev širjenja koronavirusa uporablja tudi brezpilotna letala – drone, ki prebivalce opozarjajo, naj ohranjajo socialno distanco in spoštujejo sprejete ukrepe. Tisti, ki zaradi nujnih opravkov želijo zapustiti domove, pa lahko obrazce za izhode izpolnijo na internetu. Država je karanteno razglasila 15. marca.

Na Japonskem je le nekaj dni po razglasitvi izrednih razmer za celotno državo, s katerimi skušajo oblasti zajeziti širjenje novega koronavirusa, število okuženih naraslo na 10.000. Zaradi covida-19 je doslej umrlo 200 ljudi, najbolj prizadeto območje pa ostaja prestolnica Tokio. Kljub pozivom zdravstvenih strokovnjakov, da je testiranje ključnega pomena za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, so na Japonskem v zadnjih tednih omejili število testov. Zdaj napovedujejo, da bodo testiranje okrepili.

Po svetu je v različnih oblikah karantene za zajezitev širjenja okužb  več kot 4,5 milijarde prebivalcev.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW