Več škode kot virus bo v ZDA povzročilo zaprtje ekonomije

 

Medtem ko Združene države Amerike dnevno izgubljajo bitko s covid 19, si prvi mož dovoli neverjetne napake. Po podatkih koronavirus worldometer je v ZDA že 987 tisoč okuženih, več kot 55.450 jih je umrlo. Največ okuženih in umrlih je v zvezni državi New York – 288.000 oziroma 22.300. New Yorku sledi New Jersey s 110.000 okuženimi in 6000 smrtnimi žrtvami, ostale države pa so daleč zadaj. Massachusetts ima na tretjem mestu 55.000 okuženih, okrog 3000 ljudi je umrlo.

-40 – odstotna rast v gospodarstvu

Brez dela je doslej ostalo najmanj 26,5 milijona Američanov in nadaljnje zaprtje ekonomije bo po mnenju velikega dela Američanov povzročilo več škode kot virus. Kongresni proračunski urad ocenjuje, da bo stopnja brezposelnosti še prihodnje leto okrog 10-odstotna, v drugem četrtletju letošnjega leta pa se pričakuje kolaps gospodarske rasti na minus 40 odstotkov.

Zdravstveni strokovnjaki in uradniki opozarjajo, da se bo odpiranje gospodarstva brez zadostnega testiranja in spremljanja okužb maščevalo s povečanjem okužb, pritiskom na bolnišnice in naraščanjem smrtnih primerov. Ukazi guvernerjev 42 držav, da ljudje ostanejo doma razen za nujne izhode in za zaprtje vseh nenujnih podjetij, so pomagali zmanjšati število hospitalizacij in sprejemov na intenzivno nego.

Najprej priporočil uživajte čistila, potem pa se je umaknil iz javnosti na twitter

Minuli teden je Donald Trump, predsednik ZDA, javno naznanil, da lahko v boju proti koronavirusu uporabijo čistila ali svetlobo. Po poročanju BBC je naj bi se po njegovi izjavi v mestu New York več kot podvojilo število zastrupitev s čistili v 18 urah, ko so imeli 30 prijav, v primerjavi s 13 prijavami v enakem obdobju lani. Po tem polomu se je odločil, da se bo umaknil z dnevnih novinarskih konferenc, saj da niso vredne njegovega truda in časa. Odslej bo z javnostjo komuniciral preko družabnega omrežja Twitter.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW