Večina voznikov prilagodila hitrost, izstopajo pa posamezniki z visokimi prekoračitvami

Policisti so včeraj v 12-urnem nadzoru, ki je potekal na območju štirih policijskih uprav, ugotovili 527 prekoračitev hitrosti. Dan je minil z zgolj eno hujšo prometno nesrečo, poškodovani pa ni življenjsko ogrožen. Včeraj so poostren nadzor izvajali policisti štirih (od osmih) policijskih uprav, in sicer policijskih uprav Ljubljana, Kranj, Koper in Maribor, na ostalih policijskih upravah pa so se policisti nadzoru pridružili ob rednem delu.

Od 527 ugotovljenih prekoračitev hitrosti jih je bilo:

  • 55 na cestah izven naselja,
  • 180 na avtocestah in hitrih cestah ter,
  • 292 v naseljih.

Policisti so 317 voznikov obravnavali na kraju, 210 lastnikom vozil pa bodo poslana obvestila o kršitvi oziroma plačilni nalogi.

Večina vozi odgovorno, izstopajo pa posamezniki z visokimi prekoračitvami

Kljub temu, da je večina voznikov prilagodila hitrost, in so vozili v skladu z omejitvami, še vedno izstopajo posamezniki. Policisti navajajo naslednje kršitve:

  • voznik je v naselju, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h, vozil s hitrostjo 95 km/h
  • na avtocesti je voznik vozil s hitrostjo 189 km/h
  • na delu avtoceste, kjer je omejitev hitrosti 110 km/h, je voznik vozil 163 km/h
  • na hitri cesti, kjer je omejitev hitrosti 80 km/h, je voznik vozil s hitrostjo 141 km/
  • obravnavali smo voznika, ki je v naselju prekoračil hitrost, v nadaljevanju pa je bilo z indikatorjem alkohola ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 0,97 mg/l)

Rezultati nekoliko slabši kot pred leti

V letu 2019, ko je maraton nadzora hitrosti potekal na vseh policijskih upravah hkrati, je bilo ugotovljenih 862 kršitev, medtem, ko so letos v prvem dnevu (ko je poostren nadzor potekal le na štirih policijskih upravah) ugotovili 527 kršitev. Policisti voznike zato ponovno pozivajo, naj vožnjo prilagodijo omejitvam hitrosti in razmeram na cestah, da bi bilo kršitev, povezanih s prekoračitvijo hitrosti, manj kot pretekla leta.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW