Velik porast okužb v Ljutomeru

Po zadnjih podatkih, ki se nanašajo na včerajšnji dan so v Sloveniji našteli 37 novih okužb z novim koronavirusom. Skupaj je v Sloveniji tako potrjenih 934 primerov. Včeraj je bilo opravljenih 1064 testiranje, skupaj od pričetka testiranja že 25.921. V včerajšnjem dnevu so zabeležili 4 nove smrtne primere, tako je skupno število potrjenih smrti narastlo na 20. Po uradnih podatkih je na včerajšnji dan v Sloveniji bilo 74 ozdravljenih oseb.

Po epidemioloških podatkih včeraj do 24. ure je še vedno največ primerov okužbe v osrednjeslovenski statistični regiji, 304. Sledijo Savinjska regija, kjer je 187 okuženih, nato jugovzhodna Slovenija z 105 okužbami. Zaradi velikega porasta okužb v domu starejših v Ljutomeru ima Pomurska statistična regija 72 potrjenih primerov ter Podravska statistična regija v kateri je bilo po zadnje dostopnih podatkih 71 primerov.

Največje število potrjenih primerov COVID-19 je v starostni skupini med 45 in 54 let, 163. Sledi starostna skupina med 55 do 64 let, 159. V najbolj rizični skupini, starih nad 65 let je bilo po zadnje dostopnih podatkih 283 potrjenih okužb, kar predstavlja skoraj 31% vseh okuženih.

V UKC Ljubljana je bilo danes zjutraj na navadnem oddelku infekcijske klinike hospitaliziranih 34 bolnikov, na dodatni lokaciji na ortopedski kliniki pa sedem bolnikov. V intenzivni enoti je trenutno 13 bolnikov.
V Splošni bolnišnici Celje je trenutno hospitaliziranih 15 pacientov, od tega so 4 osebe v enoti intenzivni terapije, 1 od njih je na respiratorju. V Celju pa so včeraj ekstubirali prva 2 bolnika na respiratorju.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW