Veliko zanimanje za nepremičnine v občini Sveti Jurij

Če je nekoč veljalo, da so se ljudje množično preseljevali iz podeželja v mesto, je danes obratno.
Življenje na podeželju ima številne prednosti, cene nepremičnin pa so tudi ugodnejše. Tudi v občini Sveti Jurij je v zadnjem času ponovno več interesa za gradnjo.

 

V občini živi več kot 2 tisoč 200 prebivalcev in če se je trend novih stanovanjskih gradenj po odcepitvi od nekdanje skupne občine Lenart ustavil, sedaj beležijo večje povpraševanje. Župan Peter Škrlec je pojasnil, da je občina uspela prodati zemljišča nad osnovno šolo, kjer se je stanovanjska gradnja že začela. V občini pa imajo na razpolago še eno zazidljivo območje – tako imenovano Sončno sosesko:

»Hiše tipa dvojček, ki so bili na tem posestvu so prodane. Dolgo časa so bile nedokončane, a kupcev zanje ni bilo, sedaj pa je to prodano. Tudi na sosednjem zemljišču se že gradijo nove hiše. Lastnik parcel ni iz te občine. Nekaj naših občanov kupuje nepremičnine, toda veliko je tistih, ki k nam prihajajo. Prepričan sem, da se bo ta trend nadaljeval tudi v prihodnje in da bo čim več ljudi prihajalo iz urbanih središč in mestnega vrveža v naravo,« je pojasnil župan občine Sveti Jurij Peter Škrlec.

 

V občini pa so prejšnji teden objavili javno naročilo manjše vrednost za ureditev centra ponovne uporabe in modernizacijo nekaterih cest, ki bodo omogočile boljšo mobilnost v občini in večje zanimanje morebitnih kupcev nepremičnin.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply