Vijoličasti začeli s pripravami na drugi del državnega prvenstva

"Če bo treba jih bomo božali, objemali in kričali," pred nadaljevanjem prvenstva pravi trener Darko Milanič

PRIPRAVE NK MARIBOR Začetek priprav NK Maribor (foto: NET TV)

Štirinajstkratni državni prvaki so pričeli s pripravami na drugi del državnega nogometnega prvenstva, v katerem želijo nadgraditi uspešen jesenski del tekmovanja. Pred najbližjimi zasledovalci, ljubljansko Olimpijo, imajo devet točk prednosti. Ob zajetni prednosti samozavest dviguje tudi spomin na odlične predstave v prvem delu prvenstva, v katerem so vijoličasti kar 55-krat zatresli nasprotnikovo mrežo, kar pomeni, da so na tekmo v povprečju dosegali skoraj tri zadetke. Jesenski del prvenstva je navdušil tudi mariborskega trenerja Darka Milaniča.

Darko Milanič o prvem delu sezone:

Izkušnja iz lanske sezone, ko so Mariborčani slabo začeli drugi del prvenstva in z neprepričljivo igro ljubljanski Olimpiji na široko odprli pot do osvojitve prvenstva, je glasno opozorilo. Toda vijoličasti so prepričani, da imajo recept s katerim bodo preprečili ponovitev lanske zgodbe.

Darko Milanič o izkušnji iz lanske sezone:

Pred nadaljevanjem prvenstva je aktualno tudi vprašanje odhodov in prihodov. Mariborski strateg se je s športnim direktorjem Zlatkom Zahovičem o kadrovskih željah pogovoril že ob koncu jesenskega prvenstva. Edina novost je zaenkrat priključitev treh nadarjenih nogometašev (Aljoša Matko, Nino Žugelj in Rok Maher), ki bodo priprave oddelali s članskim moštvom. S pripravami je sicer začel tudi dolgo poškodovani Martin Milec, ki zaenkrat trenira po prilagojenem programu.

Prihodi bodo, tako kot je v Ljudskem vrtu že običajno, odvisni od odhodov. Teh po besedah mariborskega trenerja, vsaj gleda na trenutno povpraševanje na nogometni tržnici, ne bo veliko.

Darko Milanič o dogajanju na nogometni tržnici:

V Turčiji s Crveno zvezdo in Spartakom iz Moskve

Mariborčani bodo v času priprav odigrali devet pripravljalnih tekem. Tako kot je že v navadi bodo prvi del priprav opravili doma in v Moravskih toplicah, kasneje pa se bodo preselili v turško Antalyo. V tem času bodo odigrali več pripravljalnih tekem, najbolj zanimivi bosta gotovo tisti z beograjsko Crveno zvezdo in moskovskim Spartakom.

Seznam pripravljanih tekem NK Maribor

Slovenija:
16.1. Szombathelyi Haladas
19.1. Rudar Velenje
23.1. MFK Karvina
26.1. Bad Radkersburg
1.2. Domžale

Antalya:
5.2. FC Spartak Moskva
8.2. Crvena zvezda
11.2. FC Dinamo Tbilisi
14.2. FC Kairat

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW