Vilinsko mesto v znamenju bele omele

Konec meseca novembra bodo svoj prostor v Mariboru ponovno prevzele vilinke in vilinci. Natančneje v petek 29. novembra se pričenja Vilinsko mesto, ki bo tudi leto namenjeno vsem.

Festival Vilinsko mesto je skupni projekt organizacij Narodni dom Maribor, Zavoda MARS Maribor in društva Hiša!. V sedmem letu njihovega sodelovanja dokazujejo, da so utopične ideje idealnega Vilinskega mesta še vedno prvi korak k lepšemu danes in tukaj.

Vetrinjski dvor se bo tako 29. novembra spremenil v Vilinski dvor. Za njegov izgled, ki vsebuje rdečo nit festivala vsako leto poskrbi Zavod Mars Maribor

Tudi leto se bodo lahko otroci in starši vsak dan družili v čitalnici. V poletnih mesecih ta čitalnica domuje v mestnem parku, pozimi pa svoj prostor najde v Vetrinjskem dvoru.

Vsak petek popoldan med 16. in 19. uro, ob sobotah od 10. do 13. in od 16. do 19. ure ter med počitnicami po sobotnem urniku Zavod Mars v Vetrinjskem dvoru pripravlja likovne delavnice.

Novost letošnjega pravljičnega 7. Vilinskega mesta, je zimska oblika dobro znanega uličnega gledališča.

Po besedah organizatorjev so toplina, iskrive ideje in sodelovanje tiste vilinske niti, ki Maribor naredijo malo mesto velikega srca.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW