Vinarji bodo odprli svoja vrata

Ob vinskih cestah v Jakobskem dolu, bo v soboto 18. 6. 2020, potekal Dan odprtih vrat vinarjev Jakoba 2020. Dogodki se bodo odvijali na prostem, na desetih kmetijah ob vinski cesti, program pa bo potekal od 13. do 19. ure.

Dogodek prireja Turistično vinogradniško društvo Jakob, katerega dejavnost je usmerjena v razvoj turizma, promocijo kraja Jakob in njegovih zgodovinskih, kulturnih ter gospodarskih, predvsem pa vinogradniških znamenitosti.

Pri vseh ponudnikih bodo obiskovalci lahko kupili kozarec, s katerim bodo lahko degustirali vina pri vseh vinarjih.
Poletne prireditve se pričnejo prav z dnevom odprtih vrat kleti vinarjev Jakoba, na katerih sodelujejo vinogradniške kmetije, ki se predstavljajo z raznovrstnimi vini ter prigrizki.

Pri vseh ponudnikih bodo obiskovalci lahko kupili kozarec, s katerim bodo lahko degustirali vina pri vseh vinarjih.
Vinarji na področju krajevne skupnosti Jakobski dol pridelajo največ vina na prebivalca. Velik plus, ki doprinese h kakovosti njihovih vin, pa so tudi odlične vinogradniške lege.

Društvo je bilo ustanovljeno leta 1992, najprej z imenom Turistično društvo, od združitve z vinogradniškim pa od leta 2010 nosi ime Turistično vinogradniško društvo Jakob. Kot izrazito kmetijsko vinogradniško območje so svoje dejavnosti usmerili najbolj usmerili v izobraževanje in promocijo vina, v skrb za olepšanje kraja in kulturno- družabne prireditve, kot je Dan odprtih vrat vinarjev Jakoba.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW