Vinarji od kupca Vinaga pričakujejo resnost

V Metalki Commerce bodo načrte z Vinagom razkrili, ko bo Vinagovo premoženje dejansko v njihovi lasti in posesti.

Po uspešni dražbi mariborskega Vinaga podjetje Metalka Commerce sedaj čaka na sklep sodišča o soglasju k sklenitvi prodajne pogodbe. Nato bo imel kupec do 15.februarja čas, da poravna celotno kupnino in tako tudi formalno postane lastnik Vinagovega premoženja.

Gregor Šerbino: Želimo si strateško in dolgoročno vizijo

O nakupu Vinaga smo povprašali Gregorja Šerbino, sedanjega najemnika Vinagove kleti. Pogodba o najemu se izteče konec meseca, Šerbino pa si želi svojo dejavnost nadaljevati tudi v sodelovanju z novim lastnikom kleti. Z Vinagovim kupcem se sicer še ni pogovarjal o prihodnosti, se je pa z njim srečal na ogledu pred samo dražbo.

Gregor Šerbino od novega lastnika Vinagovega premoženja želi predvsem resnost in čiste namene, da se ne bi ponavljale stare zgodbe. “Želimo si, da bi kupec imel strateške in dolgoročne načrte,” dodaja Šerbino in pojasni, da ima Vinag in z njim Vinagova klet še ogromno neizkoriščenih potencialov. Z načrtnim delom v stabilnih razmerah bi lahko Vinagovo klet umestili na evropski turistični zemljevid in s tem obogatili mariborsko turistično ponudbo.

Negotovost v kateri Vinagova klet deluje v zadnjih letih ni prinesla nič dobrega, razlaga Šerbino in potarna, da je v teh razmerah praktično nemogoče ustvarjati dolgoročno uspešno in privlačno zgodbo. “Idej imamo še veliko, a jih v takšnih pogojih ne moremo začeti uresničevati,” še pove.

Bo veličastna vinska klet končno zaživela? (Foto: Vinag Maribor)

V Metalki Commerce zaenkrat skopi z načrti

V Metalki Commerce o načrtih in viziji za enkrat ne želijo govoriti. Direktor podjetja Franc Ziherl nam je povedal, da bo podjetje načrte z Vinagovo kletjo predstavilo takrat, ko bodo zaključeni vsi postopki, plačana kupnina in bo Vinagovo premoženje tudi uradno v lasti podjetja Metalka Commerce. Je pa Ziherl za časnik Večer pojasnil, da je lokacija stare Vinagove kleti edinstvena v Evropi in da njegovo podjetje vidi potencial mariborske vinske zgodbe.

Spomin na “ameriško pravljico” je še vedno živ

Oktobra 2017 je kazalo, da je Vinagove agonije konec. Za skoraj dva milijona evrov je Vinag takrat kupil ameriški poslovnež slovenskih korenin James Lukežič in napovedoval izvoz mariborske vinske zgodbe v ZDA. Ker kasneje kupnine za Vinag ni poravnal je posel propadel. Za Vinag so se v zadnjih letih zanimali še koprsko podjetje Šampionka, ki ga vodi Sebastjan Vežnaver in z mariborskim letališčem povezani kitajski investitorji.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW