Vlada bo pomagala domovom za starejše

Ne ministrstvo in ne domovi za starejše še ne vedo, kako porabiti 31 milijonov pomoči za dodatne zaposlitve. Dom Danice Vogrinec Maribor medtem od države še vedno čaka na en milijon evrov povračil za dodatke, ki so jih izplačali k plačam. Poleg problematike financiranja pa se pojavljajo težave z grožnjami o novem valu epidemije virusa covid 19.

Stanje v času koronakrize je bilo praktično na vseh ravneh alarmantno, Domovi za upokojence pri tem niso bili izjema, ki pa so koronakrizo vseeno dokaj uspešno prebrodili.

Po besedah direktorja Doma Danice Vogrinec Marka Slaviča delovanje doma sedaj poteka nemoteno, vendar ob nujnih ukrepih za preprečevanje morebitnega ponovnega izbruha koronavirusa.

Vlada bo morala po potrditvi zakona v državnem zboru sprejeti še uredbo, ki bo podrobneje predpisala razdelitev 31 milijonov za pomoč domovom za ostarele. Po Slavičevem mnenju pa ne bi bilo dovolj le povečati števila zaposlenih, ampak tudi njihove plače.
V UKC MB pa je že 7 novih okužb z covidom 19 med zaposlenimi, ki so bili v preteklosti v stiku z zaposlenimi v domu in tudi s starostniki, tako da je previdnost na najvišji možni ravni.

V domu, ki je bil pred dvema letoma izbran za najboljši dom starejših v Evropi, tako od države pričakujejo povračilo okoli milijona evrov. V tem trenutku to pokrivajo iz denarja stanovalcev, amortizacije in vzdrževanja objektov.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW