Vodovod še brez epiloga

Zapletom v zvezi s celovito obnovo vodovodnega sistema Spodnjega Podravja kar ni videti konca. Potem ko je zaradi neresnega pristopa pet slovenjegoriških občin junija zagrozilo s samostojno akcijo obnove, nato pa ostalim članicam v projektu ponudilo roko sprave, zdaj spet kaže, da se nihče ne drži dogovorjenih rokov.

Občine Sveti Andraž, Sveta Trojica, Cerkvenjak, Trnovska vas in Destrnik so v začetku junija presenetile z odločitvijo, da izstopajo iz skupnega projekta obnove spodnjepodravskega vodovoda in ustanovijo samostojni konzorcij. Glavni namen, kot je takrat zatrdilo vseh pet županov, ni bilo miniranje prvotnega skupnega projekta, ampak bolj šok terapija oziroma želja po njegovi pospešitvi.

Kasneje so Darja Vudler Berlak ter župani Franc Pukšič, Alojz Benko, Marjan Žmavc in David Klobasa ostalim občinam kot skrajni rok za skupno oddajo javnega naročila določili 30. junij. Pogodbo o skupnem nastopu na razpisu so občine junija spet podpisale, slediti bi morale razpisne aktivnosti, a se po besedah Vudlerjeve od takrat ni premaknilo nič.

Predstavnike podravskih občin smo povprašali, kaj menijo o načinu sodelovanja in ločitvi projektov na dve skupini.
Ob tem priznavajo, da bi morali s pripravo dokumentacije celostno pohiteti, a se zavedajo, da komunikacija na način obtoževanja ne prinaša dobrih rezultatov.

Priprave na projekt celovite obnove dotrajanega vodovodnega sistema v Spodnjem Podravju segajo v leto 2016. Kot nosilka projekta je bila določena Mestna občina Ptuj, za izvedbo postopka javnega naročila pa pooblaščeno Komunalno podjetje Ptuj. Vse občine vodovodnega sistema z izjemo Kidričevega so januarja letos podpisale pogodbo o pripravi projektne dokumentacije za pridobitev mnenj in gradbenega dovoljenja, vodenje priprave javnega naročila pa je prevzela Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah, a se je zapletlo pri zahtevi za posredovanje dokumentacije projekta in njegovi vsebini.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW