Vrata v Mariboru ponovno odpira koruzni labirint

 

Na Streliški ulici se danes ponovno odpira Doživljajski park v koruznem polju, največji slovenski tematski park, ki se letos razprostira na 3,6 hektarja koruznega polja in vsebuje 3 kilometre potiNamenjen je tako odraslim, kot otrokom. Vsako leto pa labirint postavijo na drugi lokaciji, in sicer zaradi kolobarjenja.

Del labirinta bo neraziskan, brez zemljevida

V preteklih letih so načrt oblikovali študentje Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo iz Maribora. Letos pa so ga, zaradi tega ker predmet pri katerem so se načrta lotili, ni bil izveden, bili primorani narediti sami. V labirintu bo tako 15 orientacijskih točk, novost letošnjega leta pa je, da so del poti na zemljevidu skrili in jih bodo obiskovalci raziskovali brez zemljevida. Večina točk je novih, ohranili so le nekaj iz lanskega leta, ki so bile obiskovalcem najljubše.

Obiskovalci iz vse Slovenije

Lani so bili z obiskom zelo zadovoljni, največ so prodali družinskih kart. »Bili smo zelo veseli, saj so prihajali obiskovalci iz vse Sloveniji, kar nekaj pa je bilo takšnih, ki so se pripeljali precej daleč.«, pojasnjuje Nataša Drozg iz Društva Labirint.  Vstopnica za otroka sicer stane 5 evrov, odrasla 8 evrov, na voljo pa bodo ponovno tudi družinske karte, za katere je potrebno odšteti 20 evrov. Labirint pa bo odprt vsak dan med 9. in 20. uro, predvidoma do konca septembra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW