Vsi, ki vstopajo v državo, gredo v enotedensko karanteno

 

Medtem ko je doslej veljalo, da se osebam po vstopu v državo odredi karanteno za 14 dni, bodo od včeraj naprej osebe, ki bodo prišle v Slovenijo, morale odslej za sedem dni v karanteno na naslovu prebivanja ali nastanitve. Slovenski državljani, ki bodo ob prehodu meje navedli, da so okuženi ali da imajo očitne znake koronavirusne bolezni 19, bodo morali takoj po telefonu poklicati osebnega zdravnika ali nujno medicinsko pomoč.

Tujcev s sumom na covid 19 ne bodo spustili v državo

Tujcem, ki bodo v Sloveniji opravljali delo, bodo karanteno odredili na naslovu, ki bo naveden v potrdilu delodajalca, ki ga bodo morali pokazati na meji. Delodajalci bodo morali tem osebam zagotoviti ustrezne pogoje prestajanja karantene in prehrano. Tujim državljanom brez stalnega prebivališča v Sloveniji, ki bodo kazali znake okužbe, pa vstopa v državo ne bodo dovolili.

Po sedmih dneh še odvzem brisa

Sedmi dan karantene jim bodo vzeli bris za testiranje na novi koronavirus. Če bo oseba odvzem zavrnila ali če ji brisa ne bo mogoče odvzeti, se bo karantena avtomatično podaljšala še za sedem dni. Če bo test negativen, bo karantena prenehala. Če bo pozitiven, pa bodo osebo obravnavali skladno s smernicami za obravnavo okuženih z novim koronavirusom.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW