Vurberški festival vabi

V petek, 22.6.2018, se začenja že 27. Vurberški festival. Kot ponavadi bo festival narodno-zabavne glasbe, vokalno instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in več glasnim petjem »Vurberk 2018«  potekal na gradu Vurberk, začel pa se bo ob 20.uri.

Na festival se je uvrstilo 13 ansamblov iz različnih krajev Slovenije, ki se bodo predstavili z dvema skladbama. Letošnja novost pa je, da bo le ena skladba tekmovalna, druga pa bo iz zapuščine legendarnega ansambla Lojzeta Slaka. Podelili bodo nagrade strokovne žirije, žirije radijskih postaj Slovenije, občinstva in tudi za glavne nagrade, zlatega, srebrnega in bronastega zmaja.

Za obiskovalce bo zanimiv tudi revijalni del festivala, saj bodo nastopili člani ansambla Spev, ki sodijo v sam vrh slovenske narodno-zabavne glasbe, svojo glasbeno pot pa so začeli prav na Vurberku.
Organizatorji 27. Vurberškega festivala si še kako želijo obiskovalcev iz domače občine, saj ocenjujejo, da je teh iz leto v leto manj, niso pa še ugotovili, zakaj je tako. Slovenski kritiki ocenjujejo, da je Vurberški festival osrednja in najprestižnejša prireditev na področju narodno zabavne glasbe pri nas, kar je še razlog več, da se odločite ta dan obiskati Vurberk.
Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW