Za turizem 200 tisočakov manj kot lani

Mestna občina Maribor, naj bi Zavodu za turizem Maribor Pohorje namenila manj denarja, zato krčijo številne aktivnosti

Čeprav se statistika turizma mesta ob Dravi povečuje in z leti samo narašča, pa je obisk omejen zgolj na dan ali dva.

Turiste bi zadržali z integralnimi produkti

Posledično so se v Zavodu za turizem domislili, da bodo gostom ponudili integralne produkte, ki jih bodo skušali v mestu zadržati več dni skupaj. Integralni produkt v praksi pomeni kombinacijo več izdelkov in storitev, ki so namenjene za zadovoljitev potreb turistov ob obisku turistične destinacije. Torej turistom nameravajo ponuditi celovito doživetje mesta, s poudarkom na kulinariki, športu, kulturi in drugih aktivnostih. V ta namen razvijajo spletno stran, preko katere bodo gostil lahko rezervirali nabor številnih aktivnosti z različnih področji.

Mestna občina Maribor naj bi predvidela manj sredstev kot lani

V januarju so na razpisu izbirali izvajalce številnih projektov za oživitev mestnih ulic in v ta namen predvideli 30 tisoč evrov. Lani so z razpisom podprli devet organizatorjev uličnih prireditev.

Po podatkih zavoda za turizem naj bi mariborska občina za delovanje namenila 200 tisočakov manj kot lani, zato bodo določene aktivnosti okrnili. Pod vprašajem, naj bi bila izvedba Čarobnega decembra v takšni obliki kot jo poznamo. Na občini financiranja ne komentirajo, obljubljajo pa izvedbo vseh predvidenih dogodkov.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply