Začenja se drugi Maribor sport fest

Danes, 15. junija, se začenja drugi Maribor sport fest, kjer bodo rekreativci in športni privrženci, v štajerski prestolnici v organizaciji Športnega društva Maribor sport fest, razgibavali staro in mlado na prireditvah namenjenih vsem stopnjam pripravljenosti. Sport fest bo potekal tri dni in gostil preko 1500 udeležencev.

Danes se bodo na 5- in 10- kilometrski trasi preizkusili tisti, ki se bodo udeležili dogodka 2. Nočni tek Maribor. Prijave bodo možne od 12. ure dalje na prizorišču. Start na 5 km bo ob 20.00 uri na 10 km pa ob 21.00 uri iz Grajskega trga v centru mesta. Trase bodo pred tem ogreli najmlajši na Otroških tekih zlatega lisjaka s startom od 18.00 ure dalje. Po besedah vodje prireditve Nina Cokana, je zanimanje za nočne tek vsako leto večje, saj se tekači podajo na traso po starem mestnem jedru, ki ob tem dogodku bije povsem drugačen utrip. Tek je tekmovalno-rekreativne narave in pritegne tudi družine in letos tudi precej udeležencev iz tujine. Dogodek častno podpira župan g. Fištravec in je organiziran tokrat v času, ko je Maribor evropsko mesto športa.

V soboto, 16. junija bo potekal Mali otroški urbani gladiatorček Maribor, kjer se bodo otroci lahko aktivno sprostili, umazali in veselili. Gladiatorski dogodek je tudi tokrat namenjen najmlajšim in sicer od 4 – 14 let. Temu primerne so tudi dolžine in težavnost tras ter ovire. Starše organizatorji naprošajo, da s seboj prinesejo rezervna oblačila, otroci se bodo na tekmovanju utrudili in umazali. Dogodek bo v Drava centru od 18.00 ure dalje.

V nedeljo, 17. junija pa se tradicionalni gladiatorski dogodek vrača v center štajerske prestolnice. Urbani gladiator Maribor je ekipni izziv, kjer člani s skupnimi močmi premagujejo ovire postavljene na treh različnih trasah. Start v centru mesta od 11.00 ure dalje. Bistvo dogodka pa je teambuilding in druženje, zato je gladiator primeren za skupine prijateljev, člane klubov, zaposlene v podjetjih… Služi kot odlična zabava, testiranje forme in spoznavanje svojih sposobnosti ter premikanje lastnih mej in strahov. Preskok ognja, plazenje po blatu, drča velikanka, prečkanje bodeče žice… vse to in še več.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW