Začenja se Evropski teden mobilnosti

V prihodnjih dneh, natančneje med 16. in22. septembrom se bo tudi v Mariboru odvijala že devetnajsta izvedba Evropskega tedna mobilnosti. Letošnja tema je “Promet s čim manj emisijami za vse”s sloganom “Izberi čistejši način prevoz.”

V letošnji izvedbi sodelujejo Oddelek za prometno inženirstvo na Univerzi v Mariboru, Svet invalidov Maribor, Mariborska kolesarska mreža, Športna zveza Maribor, Društvo TOP ter Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo.

Seveda pa tudi letošnjo izvedbo Evropskega tedna mobilnosti v majhni meri krojijo tudi ukrepi in priporočila za zajezitev širjenja okužbe z novim kronavirusom.

Vsak izmed sodelujočih je pripravil zanimiv izbor aktivnosti, ki jih bodo tekom tedna mobilnosti tudi izvedli.

Evropski teden mobilnosti tako že od leta 2002 vpliva na vprašanja mobilnosti in mestnega urbanega prevoza, kakor tudi na izboljšanje zdravja in kakovosti življenja v mestih. V letu 2019 se je projektu pridružilo 80 slovenskih občin. Za zmagovalki ETM 2019, ki je potekal na temo hoje kot trajnostnega načina mobilnosti, sta bili razglašeni Mestna občina Maribor in Občina Kočevje.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW