Začetek motoristične sezone

Začenja se motoristična sezona, toda motoristi se morajo zavedati, da je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti. Njihove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa pa še niso na ravni tistih iz prejšnjega leta. 

Branko Pivljakovič iz Policijske uprave Maribor opozarja: »Motoristi so ena najbolj ranljivih skupin v cestnem prometu, kjer je potrebno tudi dobro predvidevanje situacij.« In ob prometnih nesrečah so večinoma krivi motoristi sami: »Človek je namreč tisti, ki ima vpliv na motor,« je še zaključil Pivljakovič.

Matej Lednik in Zavoda VOZIM se je pred leti hudo telesno poškodoval. Pristal je na invalidskem vozičku. Motoristom zato polaga na srce: »Če ne boste spoštovali prometnih predpisov, zakonov fizike, pretiravali in šli preko svojih sposobnosti, se vam lahko zgodi kaj takšnega kot se je meni.«

Sicer se je v letu 2018 na območju policijske uprave Maribor pripetilo 76 prometnih nesreč z udeležbo voznikov motornih koles. Ena oseba je lani za posledicami poškodb ob nesreči umrla, 8 oseb pa je bilo huje telesno poškodovanih.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply