Zadnji dan za prijavo za vpis v srednje šole in dijaške domove

Danes je zadnji dan za oddajo prijave za vpis v srednje šole in dijaške domove za naslednje šolsko leto. Vpis bo potekal od 30. junija do 6. julija. Srednje šole bodo preizkuse nadarjenosti izvajale v prvem tednu junija, nekatere tudi na daljavo že v maju.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je zaradi epidemije novega koronavirusa 20. aprila sprejelo nov rokovnik, v katerem je prvotni rok za prijavo za vpis v srednješolske programe z 2. aprila podaljšalo do 11. maja.

Prijavijo se lahko vsi devetošolci, ki se želijo naslednje šolsko leto izobraževati v srednji šoli oz. bivati v dijaškem domu, tudi šolajoči na domu, in tudi tisti, ki še niso opravljali preizkusov nadarjenosti na srednjih šolah z izobraževalnimi programi, za katere je kot posebni pogoj vpisa treba opraviti tudi ta preizkus.

Po novem rokovniku bodo srednje šole izvajale preizkuse nadarjenosti od 1. do 6. junija. Če kandidat preizkusa ne bo opravil, bo še dovolj časa, da svojo prijavo za vpis prenese na drugo izbrano šolo.

Tiste, ki se bodo prijavili v programe oziroma dijaški dom s predvideno omejitvijo vpisa, bodo o tem obvestili 26. junija popoldan (za srednje šole) oziroma 30. junija (za dijaške domove), ko bodo na spletnih straneh ministrstva objavili seznam srednjih šol oziroma dijaških domov z omejitvijo vpisa.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW