Žagar o karieri in županstvu

Drevi ob 20.00 bo dr. Ivan Žagar gostoval v oddaji Kandidat na televiziji NET. Z voditeljem Alešem Preglom se bosta sprehodila skozi njegovo kariero, katere pretežni del je Žagar preživel v politiki.

56- letni doktor znanosti, ki ga je lokalna samouprava tako zasvojila, da je danes eden največjih strokovnjakov tega pomembnega državnega sistema pri nas, bi lahko med drugim opisali Ivana Žagarja. Bil je prvi župan leta 1994 na novo ustanovljene občine Slovenska Bistrica. Na županskem stolčku je imel zgolj eden daljši premor. Leta 2004 je namreč sprejel nov izziv in sprejel mesto ministra Službe vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko.

Žagar še danes predava na Fakulteti za energetiko UM. Habilitiran je v naziv docenta. Poudarja, da se mu je politika, ko je začel akademsko in znanstveno-raziskovalno kariero, preprosto zgodila.

Na prihajajočih lokalnih volitvah se bo potegoval za nov mandat na čelu občine Slovenska Bistrica, ki meri 260 kvadratnih kilometrov in ima okoli 25 tisoč prebivalcev.

Kakšni izzivi so ga čakali v tem mandatu ter kako se jim je zoperstavil, bo odgovarjal v večernem intervjuju, pa tudi, kakšne so njegove zaveze za morebitni nov mandat.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply