Zapleti z javnim naročilom v Limbušu

Krajane Limbuša ob gradnji kanalizacije vse bolj mineva potrpljenje. Še v začetku meseca julija so jim na MOM zagotovili, da je denar za izgradnjo druge faze kanalizacijskega omrežja zagotovljen. V podjetju Indras so se ta teden lotili del na Domadenikovi ulici, nato pa je izvajalec gradnjo ustavil in z ekipo delavcev zapustil gradbišče. Nekateri z avtomobili sploh ne morejo iz dvorišča, nezakopane so ostale tudi vodovodne cevi.

Mariborska občina je zahtevala zaustavitev del na kanalizacijskem sistemu v Domadenikovi ulici v Limbušu. Stanovalci so ogorčeni, saj so se pred njihovimi hišami začela izvajati sanacijska dela, ki so se hitro zaustavila, pri tem pa nihče ne ve, kdaj se bodo nadaljevala.

V podjetju Indrast, ki gradi kanalizacijo v eni od bližnjih ulic, trdijo, da so se z občino dogovorili o hkratnem poteku del na več ulicah in so jih ob začetku del tudi obvestili po elektronski pošti. »Dela bi tako morali ustaviti takoj po prejemu obvestila, ne pa sredi izvajanja,« pojasnjujejo v podjetju.

Iz krajevne skupnosti Limbuš so sporočili, da tako občina kot izvajalec krivita drug drugega za nesporazum, pri katerem največjo škodo trpijo stanovalci. Na mariborski občini pa zagotavljajo, da se bodo dela nadaljevala, ko bodo končani postopki za izbor izvajalca. »Izvajalec je to delal samovoljno brez podpisane pogodbe o izvajanju. Ko bodo postopki za izbor izvajalca skladno z Zakonom o javnem naročanju zaključeni bomo z deli nadaljevali,« so sporočili iz Urada za komunalo, promet in prostor MOM.

Tako bodo najkrajšo potegnili krajani, saj se bo gradnja zavlekla zaradi izbire novega izvajalca. Predsednik sveta krajevne skupnosti Limbuš Andrej Šauperl je odločen, da bodo ljudem na vsak način in v čim krajšem času omogočili infrastrukturo, ki jo potrebujejo, pa četudi na lastne stroške. Kot kaže, pa se bo z zadevo kmalu ukvarjala tudi inšpekcija.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW