Zaradi gripe umrlo več kot 160 ljudi

To sezono je zaradi gripe v Sloveniji umrlo več kot 160 oseb. Največ jih je umrlo v Ljubljani. Gripa je letos bila hujša kot pretekla leta.

V Mariboru je za posledicami gripe umrlo 27 ljudi, v Ljubljani 62, v Murski Soboti je letos umrl 30, lani pa 18 ljubi. V mariborskem UKC-ju so pri 27 pacientih dokazali okužbo z virusom gripe, dodajajo pa, da je lahko ta posredni razlog smrti, lahko pa je tudi neposredni vzrok.

Za razliko od preteklih let je letošnja sezona v Murski Soboti bila precej huda. Samo letos je umrlo 30 ljudi, pri vseh pa so dokazali okužbo z virusom gripe. Gripa se je letos pojavila prej in v precej hujši obliki. V Murski Soboti so lani zaradi gripe zdravili 342 ljudi, samo letos pa so v prvem trimesečju zabeležili 369 primerov.

Po Sloveniji so številke različne. V bolnišnici na Ptuju so zabeležili 5 smrtnih primerov, toliko jih je bilo tudi na Jesenicah. V Splošni bolnišnici Novo mesto so to sezono zabeležili 13 smrti povezanih z zapleti z gripo. V Celju je umrlo 10 oseb, zabeležili pa so kar 655 bolnikov, ki so jim potrdili gripo. Smrti zaradi posledic gripe letos ni bilo v Brežicah in Šempetru.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply