Zavod za turizem naj bi s 1. novembrom ukinili

Spremembe organizacijske strukture Zavoda za turizem Maribor – Pohorje se po poletnem odmoru nadaljujejo.

Medtem ko so svetniki občine Rače-Fram na seji že odločili, da izstopajo iz konzorcija Zavod za turizem Maribor-Pohorje, pa ostale občine načrtujejo, da bodo to storile še ta mesec. Mariborski župan Andrej Fištravec želi zavod razpustiti, zaposlene pa prenesti na mariborsko občino. Vzrok naj bi bil v spornem financiranju, saj Zavod za turizem Maribor – Pohorje zastopa interese štirih občin – Rače-Fram, Hoče-Slivnica, Starše in Maribor, financira pa ga samo občina Maribor.

Urbančič – Windisheva persona non grata

Bolj kot financiranje pa naj bi mariborsko občino motila direktorica Zavoda za turizem Doris Urbančič Windisch, ki jo je svet zavoda želel odstaviti že spomladi. Mariborski župan je Urbančič-Windishevi izrekel nezaupnico, medtem ko so preostale občine razrešitvi nasprotovale.

Župani preostalih občin podrobnih razgovorov z Mestno občino Maribor niso imeli, pa vendar bodo njihovi občinski sveti najbrž do konca meseca potrdili izstope iz trenutnega Zavoda za turizem. Mariborski mestni svetniki so v prvem branju z reformo mariborskega zavoda za turizem soglašali, nadaljnje postopke pa bodo izvedli, ko bodo ostale občine potrdile izstop iz dosedanjega Zavoda za turizem Maribor – Pohorje. Nov zavod, ki bi deloval pod okriljem mariborske občine, naj bi zaživel predvidoma 1. novembra.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply