Želijo 100.000 kolesarjev letno

Kolesarska pot ob reki Dravi poteka skozi 4 države – Italijo, Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško in je v celoti dolga približno 710 km. V Sloveniji Dravska kolesarska pot poteka skozi 18 občin in bo ob koncu izgradnje kolesarjem nudila 145 kilometrov dolgo vožnjo od mednarodnega mejnega prehoda Vič v občini Dravograd do Središča ob Dravi na Hrvaški meji. V Sloveniji ta projekt koordinira Mariborska razvojna agencija.

Predlagatelj projekta Dravske kolesarske poti je Direkcija Republike Slovenije za cesta, partnerji projekta pa Mariborska razvojna agencija, Koroška regionalna razvojna agencija, Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj, Zavod za turizem Maribor-Pohorje in občine. Okvirna vrednost projekta je 20 mio evrov. Financiranje pa predvideno iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Kohezijskega sklada in občin.

Letos je v načrtu izgradnja manjkajočega, 400.000 evrov vrednega dela Kolesarske poti med Rušami in Mariborom.
Mariborska razvojna agencija z mariborsko občino snuje še projekt izgradnje kolesarske poti med Drava centrom in dvoetažnim mostom. Letos je predvidena izdelava projektne dokumentacije, vseh potrebnih zemljišč in prijava projekta na evropski razpis.

Drava je najbolj vodnata reka v Sloveniji in je zaradi čudovite pokrajine zelo zanimiva za razvoj kolesarskega turizma v objemu narave ter raznih drugih aktivnosti. Dravska kolesarska pot je namenjena aktivnemu domačemu ter tujemu gostu.

Dravska kolesarska pot je postala ena najbolj obiskanih kolesarskih poti v našem območju, saj zlasti v vročini poletnih dni, ponuja mir in tu in tam tudi osvežujočo senčno zavetje.

Dokončanje Dravske kolesarske poti je načrtovano v naslednjih petih letih, s tem pa tudi želje koordinatorjev glede obiska. Magični cilj, ki so si ga zadali je 100.000 obiskovalec na letni ravni. Cilj, ki je realen saj so že v Avstriji dokazali, da je to izvedljivo. Tam se ponekod že približujejo številu 200.000 kolesarjev letno.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW