Zgodbe se dotaknejo bolj kot statistika

Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč je svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor v sodelovanju s Prometno šolo Maribor, Agencijo za varnost v prometu, Zvezo prijateljev mladine Maribor in Zavodom VOZIM pripravil okroglo mizo, na kateri so predvsem mlade ozaveščali o primernem obnašanju za volanom. Glavno sporočilo dogodka je bilo, da se nesreče dogajajo vsem, tudi najbolj izkušenim voznikom.

Nesreča se zgodi hitro in nepričakovano. Trenutek nepozornosti in pomanjkanje izkušenj za volanom, lahko korenito spremenita naše življenje.

Zato so dogodki, kot je bil današnji še kako pomembni. Prav mladi so namreč tisti, ki so zaradi svoje mladostniške razigranosti in želje po tem, da bi jih vrstniki priznali, pogosto udeleženi v bolj ali manj resnih prometnih nesrečah.

Letos je v prometnih nesrečah doslej umrlo skoraj 90 ljudi. A statistiko mrtvih in težje poškodovanih v prometnih nezgodah pogosto spregledamo. Bolj se nas dotaknejo zgodbe ljudi, ki so sami šli skozi pekel zverižene pločevine.

Namen tovrstnih preventivnih dogodkov pa ni zgolj ozaveščanje mladih. Na mestu je namreč upanje, da bodo mladi o primernem odnosu do prometnih predpisov in vožnje nasploh, ozavestili tudi svoje starše.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW