Zimski prvaki so se zbrali na snežnem stadionu

Danes je na snežnem stadionu pod Pohorjem potekala tradicionalna predstavitev vseh reprezentanc pod okriljem Smučarske zveze Slovenije. Tako so se na snežnem stadionu zbrali alpski smučarji, biatlonci, smučarji tekači, skakalci, skakalke, nordijski kombinatorci, deskarji na snegu, smučarji krosisti, tekmovalci v telemarku in parasmučarji.

Maribor je slovenska prestolnica ženskega smučanja, saj vsako leto poteka tekmovanje za svetovni pokal Zlata lisica. Ob tem pa je tudi domači kraj za najbolj izpostavljena člana slovenskih reprezentac v hitrih disciplinah, Ilko Štuhec, aktualno svetovno smukaško prvakinjo, in zmagovalca smuka v Kvitfjellu Boštjana Klineta. V vlogi neuradnih gostiteljev sta tudi Mariborčana Filip Flisar, nekdanji svetovni prvak v smučarskem krosu, ter alpski smučar Klemen Kosi.

Poleg mariborskih zimskih junakov sta v množici slovenskih tekmovalcev tudi aktualna nosilca olimpijskih kolajn iz Pyeongchanga biatlonec Jakov Fak in deskar Žan Košir, svoj prihod pa so napovedali tudi Peter Prevc, Jurij Tepeš, Ema Klinec, Anamarija Lampič, Ana Drev, Meta Hrovat, Žan Kranjec, Ana Bucik, Maruša Ferk in Vesna Fabjan.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply