Zloglasni dežniki na Mariborski tržnici se poslavljajo

Orkanski veter je v preteklem tednu dežnikom »California« na osrednji Mariborski tržnici zadal še zadnji hujši udarec. Ker so dežniki odslej polomljeni in zato nevarni tako za branjevke kot obiskovalce, bodo nemudoma odstranjeni.

Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da je podjetje Snaga, ki upravlja z Mariborsko tržnico, danes pričelo z odstranjevanjem še preostalih 22 dežnikov »California« na osrednji mestni tržnici. Župan MO Maribor Saša Arsenovič je tako na pobudo občanov v projektu »Izboljšajmo Maribor« kot zaradi orkanskega vetra pretekli teden, ki je huje poškodoval še zadnje funkcionalne dežnike, odločil, da se ti nemudoma odstranijo.

Pokrite stojnice že ta konec tedna

Tako MO Maribor kot koncesionar za upravljanje s tržnicami Snaga sta poiskala srednjeročno rešitev na način, da se za vse stalne prodajalce postavijo pokrite stojnice. Tako bodo že ta vikend zagotovljene pokrite stojnice za 70 stalnih branjevk in branjevcev, v prihodnjih mesecih pa se bodo uredile še dodatne stojnice za 27 občasnih prodajalcev na tržnici.

Dežniki »California« so v tako slabem stanju, da jih je nemogoče prodati ali na novo uporabiti, bo pa njihovo aluminijasto konstrukcijo koncesionar Snaga nedvomno prodal najboljšemu ponudniku. Dolgoročna rešitev bo znana, ko bo usklajeno in razrešeno najemno razmerje z lastniki mlečno-mesnega paviljona in ko bo sprejet proračun za leti 2019 in 2020.

 

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply