Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu

 

V mesecu maju 2020 bo v Mariboru pod okriljem Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor potekala tradicionalna akcija zaščite pred klopnim meningoencefalitisom »Zdravo v naravo«. Pobudnik akcije, ki traja že deveto leto zapored in je kasneje postala vse slovenska, je Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor. Tudi tokrat se bodo prebivalci Maribora in okolice lahko v času akcije cepili po znižani ceni.

Cepljenje možno po predhodni najavi

Zaradi želje po zvišanju stopnje precepljenosti bo akcija “Zdravo v naravo” potekala na dveh lokacijah. Odrasli se bodo lahko cepili na promenadi v mestnem parku, v soboto 16. 5. 2020 od 8. do 20. ure, otroci in družine z otroki pa na Vošnjakova 2, I. nadstropje, v petek, 15. 5. 2020 popoldan od 15. do 20. ure in v soboto, 16. 5. 2020 dopoldan od 8. do 15. ure.

Naročila sprejemajo vsak dan od ponedeljka 11. 5. 2020 do petka 15. 5. 2020, od 7. do 20. ure, na tel. številki 02/22 86 200, nato pritisnete št. 1 (ambulanta družinske medicine). Cena cepiva proti klopnemu meningoencefalitisu, bo na ta dan znašala 20 eur. Plačilo pa bo možno samo s plačilno kartico!

Cepijo se lahko samo zdravi

Klopni meningoencefalitis je bolezen osrednjega živčnega sistema, ki lahko na zdravju pusti resne posledice. Virus se prenaša z vbodom okuženega klopa, njihova aktivnost pa se prične z začetkom toplejšega vremena. Kljub visoki verjetnosti okužbe, se za cepljenje v Sloveniji še vedno odloča premalo ljudi, zato je nujno aktivno ozaveščanje prebivalstva in izvedba aktivnosti, ki pripomorejo k dvigu stopnje precepljenosti proti tej resni bolezni.

Cepljenje ni priporočljivo za osebe z akutno vročinsko boleznijo in tiste, ki so alergični na jajčne beljakovine ali sestavine cepiva. Cepijo se lahko samo zdravi občani brez suma na COVID-19. Ob prihodu na lokacijo pa morajo vsi upoštevati navodila NIJZ za “Preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2”.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW