ZPS: Liverin Forte ni najvarnejši izdelek za razstrupljanje!

 

Na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) so sporočili, da nikoli niso razglasili prehranskega dopolnila Liverin Forte za najvarnejši izdelek za razstrupljanje. Prav nasprotno, ZPS uporabo prehranskih dopolnil za razstrupljanje celo odsvetuje!

V prilogi Z naravo je vse bolj zdravo, ki je bila priložena revijama Zarja in Zvezde, so se pojavile objave, v katerih so navedene neresnične trditve glede uživanja prehranskih dopolnil za razstrupljanje, in sicer, da je »da je Zveza potrošnikov Slovenije prehransko dopolnilo Liverin Forte razglasila za najvarnejši izdelek za razstrupljanje, vse zaradi kombinacije naravnih učinkovin, ki pomagajo jetrom«. Kot razlagajo na ZPS “nikoli niso razglasili nobenega prehranskega dopolnila za najbolj varen izdelek za razstrupljanje, se več uporabo prehranskih dopolnil za razstrupljanje celo odsvetujejo. Potrošnikom svetujejo, naj namesto dopolnil raje izberejo uravnoteženo prehrano, dovolj tekočine in gibanje.”

 

Nedokazane in zavajajoče navedbe

V okviru tržnega pregleda januarja 2019 so na ZPS ugotovili, da označbe na tovrstnih prehranskih dopolnilih vsebujejo nedokazane in zavajajoče navedbe. Opozorili so, da za nobeno od učinkovin, uporabljenih v pregledanih izdelkih, še niso dokazani pozitivni učinki na razstrupljanje telesa, oziroma jih Evropska agencija za zdravila (EMA) ali Evropska agencijo za varno hrano (EFSA) (še) nista odobrili. Po njihovpo je trg s prehranskimi dopolnili premalo nadzorovan.

ZPS je zoper podjetji Sanofarm d.o.o. in Salomon d.o.o. na Tržni inšpektorat RS podala prijavi.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW